December 2013

30:e december 2013
På plats i kojan vid 07.30, -1 grad och småblåsigt. Helt tomt på mat, jag lade ut två "säckar". Duvhök på köttet vid 2 korta tillfällen runt kl.9. KÖ (subad) drar mellan branten och blixttallen ett apr tillfällen på fm. 13.30 ad hö sveper över åteln men drar till branten där den sitter och varvar med några flygturer under en timme. 13.45 juv kö i åteltallen ca 30sek innan den drar till branten. 14.05 ad kö i fronttallen i 20min innan den drar till branten. Mycket korp, kråka o skata under dagen (gjorde slut på en av säckarna till lunch..)

1 ad hö
1 ad kö
1 subad kö
1 juv kö
1 gråspett (hona)

/Mikael
 

13:e december 2013
Jag är på plats i kojan i som jag tyckte god tid innan det ljusnar. På vägen upp hör jag en sparvuggla ropa ut sitt höstläte i mörkret. Väl framme lägger jag ut lite mat och drar mig tillbaka till kojan i mörkret. Det tar bara några minuter efter att jag satt mig i kojan tills korparna börjar kackla i mörkret.  Dagen går med gott om kråkfåglar vid maten. Vid lunchtid hittar jag en kungsörn i branten som sedan lyfter och sätter sig i blixttallen en kort stund och sedan flyger tillbaka till branten där den landar bredvid en annan kungsörn.
Dagen passerar lugnt och stilla.

Två kungsörnar
30-tal korpar
20-tal kråkor
10-tal skator
Gråspett
Duvhök (läte)
Sparvuggla (läte)

//Hasse A
 
En suddig kungsörn på glid

3:e december 2013
Vid 10 tiden satt det en adult havsörn i branten i ca 1/2 tim. En stund senare såg jag en subadult kungsörn flyga i branten. Havsörnen flög åt norr och kungsörnen flög åt söder, lite senare så satt det en örn i blixttallen en väldigt kort stund. Senare på eftermiddagen så kom den finska örnen och var nere och åt i ca 30 min.


 1 Havsörn
2 Kungsörnar (1 Ad 1 Sub)
1 Gråspett
10 skator
10 korpar
5 kråkor 
 
 
Lars L