Oktober 2017


27 oktober

Jag var lite onödigt tidig i kojan på säsongens premiärsittning, morgonpigg av naturen som man är. Skönt att vara igång! 
Härligt med ombyggd koja. Det kändes helt annorlunda när man kravlat in med alla prylar, luftigt och typ stort, lite lyxigt. Idag testade jag också en kamera mot blixttallen för första gången. Jag tog med ett litet stativ och det funkar faktiskt ihop med att ha tex en tub i hålet längst till vänster av de fyra. Tror man kan sitta två pers och ändå få plats med ett stativ på gaveln.
Först på plan, en nötskrika vid 7.25. Det är fortfarande för mörkt för att plåta. Strax efter börjar de första korparna snacka på avstånd. Ytterligare tre nötskrikor ansluter och äter från frukostbuffén. Stämningen är laddad och dom har svårt att hålla sams. 7.55 kommer en vuxen duvhök men vågar inte gå ned. Hela nio nötskrikor nu. Strax efter 8.00 landar en ensam korp. Senare när jag försökte fånga en spillkråka på bild landade en nyfiken talgoxe på mitt objektiv och när jag sträcker mig efter telefonen för att ta en bild så ramlar ficklampan i golvet med en duns och skrämmer iväg den korp som precis landat på åteln! Körigt ibland.

Framåt 9.30 ökade ljuset ett par steg och korpar tog över luftrummet en kort stund. Resten av dagen syntes dom inte till. Nej det vara bara nötskrikor för hela slanten. Dom avlöste varandra och jag tror inte det var fågeltomt på köttet en enda gång under hela dagen. Jag passade på och vässa mig på ”flygande-fågel-mot-kameran-teknik” som det gavs många tillfällen under dagen. Jag är supernöjd med AF på min nya D850, det är bara operatören som måste träna mer, kameran gör sitt! En härlig och fin dag i kojan men som sagt – inga örnar idag.

/Hansa