Februari 2019


2019-02-08

Runt 0° och tunga snöflingor i luften.
Jag blev lite sen idag pga av väderomständigheter men så fort jag satte mig och allt var riggat vid typ 7.40 såg jag direkt en kungsörn i tallen till höger. Den måste ha kommit precis efter mig till åteln så det var tur jag hann in. Denna kungsörn stannade hela dagen och höll mig sällskap. Ibland satt den snett bakom kojan men mest satt den i tallen till höger. Vid lunchtid kom den ned och käkade i ca 40 min. Det var en omärkt subadult vad jag kunde se och ganska trygg och orädd i sitt beteende.
De övriga två kungsörnarna som jag också observerade hela dagen höll mest till i branten. En av dem såg ut att vara juvenil då den gjorde ett snabbt gästspel utanför kojan. Ingen av dem gick ned på maten.
Hela dagen rör sig ett stort gäng, kanske 25-30 korp, runt omkring åteln. Ett par gånger kommer dom ner men mest flyger dom omkring.
En mycket trevlig och händelserik dag med full action fram till 13.00, sedan lugnade det ned sig och när min kompis, kungsörnen i tallen bredvid, lämnade vid 15.00 så vågade sig duvhöken fram och åt länge och väl medan jag packade ihop.
 
Tre kungsörn, en juv, troligen två subad
25-30 korp
1 adult duvhök
Ett 10-tal skator
Några kråkor och en nötskrika
 
/Hansa